Ga naar de inhoud

Rietplas

Elektrische boten

Wij hebben deze week besloten dat iedereen op de Grote en Kleine Rietplas vanaf 1 mei 2023 alleen nog met een elektrische (fluister)boot mag varen. We hebben dit gedaan via een zogeheten aanwijsbesluit, zodat het per 1 mei ook in onze regels staat. In deze brief leest u hier meer over.

 

Waarom dit besluit?

Aan de Rietplas wonen ongeveer 450 gezinnen die met een boot op het water kunnen. Daarnaast maken bezoekers van Centerparcs ook gebruik van de Rietplas. Deze (en andere) bezoekers zwemmen, suppen, surfen, kanoën, roeien en varen in de Rietplas. De Rietplas is daarmee een drukbezocht watergebied. Wij willen graag dat iedereen met plezier de Rietplas gebruikt, zonder geluids- of milieuoverlast of gevaarlijk vaargedrag. Een elektrische boot past hier beter bij dan één met een verbrandingsmotor.

 

Herstellen oorspronkelijk besluit

Vanwege het unieke karakter van de Rietplas, mocht men bij het aanleggen van de Rietplas (in 1998) ook alleen met een elektrische (fluister)boot varen. De borden uit die tijd met de regel van elektrisch varen staan er nu nog steeds. Door de tijd heen is deze regel via de APV ruimer geworden. Met dit aanwijsbesluit herstellen we het oorspronkelijke besluit.

 

Wat betekent dat voor u?

Ook u als inwoner mag vanaf 1 mei 2023 alleen nog varen met een elektrische (fluister)boot. Dit besluit heeft mogelijk gevolgen voor uw situatie. Bent u eigenaar van een boot met een verbrandingsmotor? Dan mag u deze motor binnenkort niet meer gebruiken op de Rietplas.

 

Laten we met z’n allen van de Rietplas een fijne plek voor iedereen maken.

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Emmen,

namens dezen,

teamleider Beheer Openbare Ruimte en Gebiedscoördinatie,

 

de heer K. Niewold