Ga naar de inhoud

Heeft u een laag inkomen? Dan zijn er heel veel regelingen en toeslagen waar u gebruik van kunt maken. Maar dat is direct ook het probleem: het is veel en het is ingewikkeld. Want waar heb je recht op en hoe vraag je dat aan? Emmenaren kunnen gratis en vrijblijvend gebruikmaken van De VoorzieningenWijzer, die u graag de weg wijst en u direct helpt bij het aanvragen of overstappen.

Stijging huurprijzen. Heeft u moeite om de nieuwe huurprijs per 1 juli te betalen? Dit jaar kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Ook wordt de huurtoeslag met € 34,67 per maand verhoogd. Check dus even of u huurtoeslag kunt krijgen. De VoorzieningenWijzer helpt u daarbij.

Gratis adviesgesprek. Een adviseur kan bij u thuis komen om met u te kijken of u in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of rijkstoelagen, of uw zorgverzekering en energiecontract het meest passend is en of u recht heeft op teruggave vanuit de inkomstenbelasting. Als u het eens bent met het advies zal de adviseur het meteen in werking stellen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk en is aan te vragen via www.ditgeldtvoormij.nl/gemeente/emmen.